ponedjeljak, 3. rujna 2012.

Soulwork Systemic Coaching



Možete li odgovoriti sebi na pitanje – što želim? 

Želite li se osposobiti za definiranje i ostvarivanje svojih želja i ciljeva?


Živimo na planeti želja koju karakterizira materijalistička (fizička i materijalna) stvarnost, pa se naša svijest i svakodnevnica uglavnom bave njome. Želim imati…, želim biti…, želim postići…., želim da taj-i-taj radi to-i-to…, želim da započne ili  prestane to-i-to…, itd.
  
Ostvarene želje su podloga životnog zadovoljstva i sav naš napor i očekivanja streme prema ostvarivanju želja. Neostvarene želje i negativne reakcije na traume podloga su negativnim emocijama, a poznato je da one blokiraju protok energije u fizičkom i eteričkom tijelu, te  zaustavljaju napredak, kako u materijalnoj (imati, biti, moći, prošlost i budućnost), tako i u duhovnoj ravni, te na fizičkom planu s vremenom počinju narušavati zdravlje. Ujedno ni duhovni razvoj nije moguć bez prethodnog susreta s vlastitim emocijama na materijalističkom i astralnom (duševnom - nadsvjesnom) planu, odnosno bez susreta sa samim sobom. 


Mnogi nailaze u svom svakodnevnom životu na brojne prepreke na putu ka ostvarenju svojih stremljenja, i, izbjegavajući susret sa samim sobom i rješavanjem problema,  traže se u religijama ili filozofijama. Bez podloge u emocionalnoj ravnoteži, najčešće nisu sposobni za takav razvoj koji je iznad emocionalne razine i najčešće s vremenom odustaju od duhovnog puta.  Navedeno ukazuje na potrebu transformacije negativnih emocija u pozitivne, najprije radi ostvarivanja osobnog osjećaja sreće i zadovoljstva samim sobom u svakodnevnom životu, a onda možda, za neke pojedince koji to žele, i ostvarivanja duhovnog razvoja. Biti zadovoljna, zrela i pozitivna osoba je veliki dobitak na razvojnom putu u životu pojedinca na ovoj planeti učenja jer je to ujedno i preduvjet iscjeljivnju mnogih bolesti koje su nastale kao upozorenje da nešto treba riješiti, kao ponuda inicijacije. Proizlazi da su materijalistički, emocionalni i duhovni plan vrlo usko povezani. 


SOULWORK je čarobna riječ za povezivanje ta tri plana, s fokusom na emocijama i identitetima. To je alternativna coach metoda koja razmatra uzroke i posljedice naših problema kroz materijalističku ravan u kojoj je  osnovno pitanje – što želiš, traži njihove uzroke u negativnim osjećajima i traumama (emocionalna ravan), koja nas priprema za daljnji razvoj u skladu s našim željama (budućnost, ali i duhovna ravan). Soulwork coaching nam ne daje gotova rješenja, već uz pomoć coacha sami tražimo koji su odgovori, ponašanja i odgovornosti ispravne za nas. 


SOULWORK coaching je ono čime se bavim i što volim raditi, za mene je individualni rad pravo adrenalinsko putovanje na kojem se zajedno s klijentom susrećem s neočekivanim otkrićima koja na razini racionalizacije (svijesti i mentala) klijentu nisu bila vidljiva. Zanimljivo je koliko toga stoji u pozdini svega što vidimo u prvom planu, koliko potisnutih i zaboravljenih trauma čuči u nama i u kojoj mjeri to može biti različito od naših ranijih pretpostavki. Zanimljivo je prepoznati u kojoj mjeri preduvjerenja koje smo stekli u najranijem razdoblju života utječu kasnije na cijeli naš život.

Dakle, naš je svijet sastavljen od materijalnog, emocionalnog i duhovnog plana koji se međusobno prožimaju ali u većini slučajeva nisu uravnoteženi. Treba ih staviti u ravnotežu radi sretnijeg i ispunjenijeg života. Želite li se uputiti na takvo putovanje?

Što želiš?

Nema komentara:

Objavi komentar